Kronans kaka
Inredienser
65 g smör
140 gr socker
2 ägg
100 gr kokt, kall riven potatis
100 g sötmandel
½ tsk sötmandel
1 tsk potatismjöl
Till formen: 1 msk, 2 msk skorpmjöl
Beredning
- Smöret tvättas och röres med sockret, äggulorna och den rivna potatisen ½ timme.
- Mandeln skollas och drives genom mandelkvarn, blandas med jästpulvret och potatismjölet och röres ned samtidigt med de till hårt skum slagna äggvitorna.
- Smeten slås i smord och beströdd form samt gräddas i ganska svag ugnsvärme.
Källa: 55
Kronans kaka
Inredienser
65 g smör
140 gr socker
2 ägg
100 gr kokt, kall riven potatis
100 g sötmandel
½ tsk sötmandel
1 tsk potatismjöl
Till formen: 1 msk, 2 msk skorpmjöl
Beredning
- Smöret tvättas och röres med sockret, äggulorna och den rivna potatisen ½ timme.
- Mandeln skollas och drives genom mandelkvarn, blandas med jästpulvret och potatismjölet och röres ned samtidigt med de till hårt skum slagna äggvitorna.
- Smeten slås i smord och beströdd form samt gräddas i ganska svag ugnsvärme.
Källa: 55
Potatispirog
4 personer
Inredienser
50 g margarin
2 dl vetemjöl
75 g kokt riven potatis
½ litet kålhuvud, ca 500 g
30 g matfett
1 hårdkokt ägg
Till sås:
50 g matfett
Beredning
- Sätt ugnen på 175° C.
- Blanda margarin, mjöl och potatis till en pajdeg som får kallna.
- Kålen sköljs, förvälls och skärs i små bitar och bryns i panna.
- Hacka ägget.
- Degen kavlas ut till en rundel på ett bakplåtspapper.
- Lite nedanför mitten på degen, lägg ut kålen varvat med det hackade ägget.
- Lyft över resterande del av degen som ett lock och tryck fast i sidorna.
- Grädda i ugnen ca 25v minuter eller tills den fått en vacker gyllene färg.
- Serveras med smält matfett.
- Istället för kål kan man använda vilka andra grönsaker man vill eller svamp.
Så här kan man separera textavsnitt
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block. Click edit button
Knapp för att länka
Eller så här
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block.
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.