Potatisknyten med ansjovis
Bild: Peter Brundin

Vår egen potatisambassadör Kari Pettersson från Bjälbo har många potatisrätter i lager. Denna aptitretare som Kari ofta bjuder på är superenkel att tillaga och passar utmärkt nu i påsk.

Potatisknyten med ansjovis
18 st knyten
1 pkt färdig smördeg
200 g potatis, Amandine, Belana eller annan favoritsort
125 g ansjovisfiléer
½ dl parmesanost, riven
1 st ägg

Tillagning:
1 Sätt ugnen på 225°C.
2 Skala och koka potatisen mjuk, låt den svalna. Skiva upp den i 1 cm skivor.
3 Skär den färdiga smördegen i trekanter.
4 Lägg en potatisskiva i mitten på varje smördegsbit och 2 ansjovisfiléer i kryss
ovanpå. Vik ihop smördegen.
5 Vispa ägget och pensla knytena.
6 Strö över rikligt med parmesan.
7 Grädda i ugnen ca 15 – 18 minuter tills knytena fått fin färg.

Print Friendly, PDF & Email