Potatis i tiden, svenskt kulturarv från jord till bord, en kunskapskälla för inspiration och nyskapande
Aktivitetsplan;
1. Inventering av informationskällor och insamling av material
2. Sammanställning av material och sammanfattande beskrivning
3. Sortbeskrivning
4. Recept, sammanställning
5. Spridning
6. Utvärdering
1. Inventering av informationskällor och insamling av material Viktiga inormationskällor är Nordiska Museet, kokboksmuseet i Måltidens Hus i Grythyttan, Kungliga Skogs och Lantbruksakademins bibliotek, Folklivsarkivet, Lunds Universitet, Dialekt- och Folkminnesarkivet I Uppsala samt lämpliga länsmuseer vilka kommer att utnyttjas/besökas. Sök av information kan delvis göras via hemsidor m m men kräver även en del besök på plats för att ”gräva” i arkiven. De personer som vi knyter till oss i referensgruppen kan bidra med mycket värdefull hjälp och information. ”Levande bibliotek” finns hos olika eldsjälar runt om i landet både vad gäller historik, sortbeskrivningar, traditionell lokal matkultur, recept m m. Här har vi god kontakt med flera personer och planerar att göra intervjuer med dessa. Arbetsinsats: 320 h Tidsperiod: 01-09-16 – 31-01-17 Read more