Ursprungligen historiska recept som gjorts om för att passa till nutida matlagning.

Vissa av recepten har lagts till och andra dragits ifrån mängd. Ibland har vi bytt ut ingredienser för att bättre passa till nutida matlagning. Recepten som vi tillagat är med utgångspunkt från kokböcker utgivna mellan åren 1773 och 1982. De är moderniserade och ska ses som en källa till inspiration. Prova själva att laga till några av de historiska recepten under Matkultur.

Frasvåfflor

Foto: Thomas Carlen

Fruktomelett

Foto: Thomas Carlen

Grönsakspastej

Foto: Thomas Carlen

Kål- och Potatispudding

Foto: Thomas Carlen

Lappskojs

Foto: Thomas Carlen

Mandelkaka af potatoes

Foto: Thomas Carlen

Oxkött med potatis

Foto: Thomas Carlen

Potatoesoppa

Foto: Thomas Carlen

Pankopanerad potatis

Foto: Thomas Carlen

Pantofflesoppa

Foto: Thomas Carlen

Potatisklimp

Foto: Thomas Carlen

Potatis i kapprock

Foto: Thomas Carlen

Potatisbröd med riven potatis

Foto: Thomas Carlen

Potatissufflé

Foto: Thomas Carlen

Potatistårta

Potatisvälling

Sillbullar med korintsås

Foto: Thomas Carlen

Potatisbullar

Foto: Thomas Carlen

Potatiskaka

Foto: Thomas Carlen

Potatispirog

Foto: Thomas Carlen

Potatissallad a la Idun

Foto: Thomas Carlen

Ärtfrikadeller med potatis

Foto: Thomas Carlen
Print Friendly, PDF & Email